Exploradors de llibres

Presentació alumnes 2n ESO

PRIMERS PASSOS PER LA LECTURA


Som els alumnes d’una de les optatives de lectura de 2n d’ESO del nostre institut. El primer que us volem explicar és el que hem estat fent des de principi de curs a les classes d’aquesta assignatura.


A la primera classe vam fer un joc perquè la professora ens conegués i pogués descobrir com érem. Vam apuntar, en un post-it, dos adjectius de com som i un llibre que ens haguéssim llegit i ens hagués agradat. Ens vam canviar els post-its i la professora va haver de descobrir de qui eren.


Una altra activitat que ens va agradar molt va ser quan la Mireia, la professora, ens va portar diferents tipus de còmics. Gràcies a això vam conèixer la Mafalda, Diario de una volátil… Uns altres dies vam estar mirant un Powerpoint amb vinyetes de l’Ot el Bruixot i també fullejant la revista Cavall Fort.


Quan ja havíem fet algunes classes de lectura, cada alumne va portar un llibre de casa seva per intercanviar amb els nostres companys. A cada sessió de lectura llegim durant una estona el llibre intercanviat i escrivim el que ens ha interessat al nostre diari de lectura.


De tant en tant mirem vídeos sobre reflexions al voltant de la lectura i escrivim, al diari de lectura, frases com: “Llegir et transporta”, “Quan llegeixo no sóc jo, sóc un altre”, “Llegir és viure doblement”... Últimament hem estat mirant vídeos sobre una booktuber catalana, la Marta Botet, que recomana llibres que s’ha llegit per animar els seus companys i altra gent a llegir. Aquí us deixem algun vídeo seu: 


https://www.youtube.com/watch?v=IVB933a9eh0&t=5s


Esperem que el nostre escrit us hagi agradat i que us animeu a llegir!


Fins la propera!


Els alumnes de lectura A de 2n.


Comentarios

No hay ningún comentario

Añadir un Comentario: